Laddercompetitie 2023

De ladder is een dubbelcompetitie voor dames en herenteams in de speelsterkte van 7 tot 9. De competitie wordt gespeeld op diverse maandagavonden van april tot en met oktober.

Er is een damesladder (damesdubbel) en een herenladder (herendubbel) met maximaal elk 16 teams. De ene week spelen de heren, de andere week de dames. Elke avond speel je 2 partijen van elk 45 minuten.

Voor wie

De laddercompetitie staat open voor alle seniorleden van ALTV Zoetermeer in de speelsterktes 7 tot 9.

Wanneer

De laddercompetitie wordt weer gespeeld op maandagavonden van 19.00 uur tot 22.00 uur, loopt van april tot oktober en is verdeeld over 10 speelavonden voor zowel de heren als de dames. In de zomervakantie spelen we niet. Dan is er wel een mixed zomerladder/husselavond voor de thuisblijvers.

De herenladder start op 17 april en de damesladder start op 24 april

Data laddercompetitie
Herenladder Damesladder
17 april 24 april
1 mei 8 mei
15 mei 22 mei
5 juni 12 juni
19 juni 3 juli
21 augustus 28 augustus
11 september 18 september
25 september 2 oktober
9 oktober 16 oktober
23 oktober 30 oktober

Kosten

De kosten voor deelname aan de laddercompetitie bedragen € 10,00 per team.

Dit bedrag dient te worden overgemaakt op ABNAMRO rekening van ALTV Zoetermeer: NL52 ABNA 0517 7251 93 met de vermelding van jullie namen en eventueel de teamnaam.

Inschrijven

 • Je moet per team inschrijven voor de laddercompetitie. Een teamnaam is niet noodzakelijk maar wel leuker.
 • De laddercompetitie bestaat uit maximaal 16 dames- en 16 herenteams.
 • De teams die mogelijk worden uitgeloot komen op de reserve-/invallijst en worden het volgende jaar ingeloot.
 • Bij voorkeur moeten invallers uit de reserve-/invallijst worden gehaald.

Als je individueel inschrijft word je genoteerd op de reserve-/invallijst. De teams kunnen deze lijst gebruiken als er een invaller gezocht wordt. Er is zowel bij de dames als bij de heren altijd wel vraag naar invallers.

Aangezien alleen leden in mogen schrijven moet je ingelogt zijn. Ben je dat nog niet dan verschijnt eerst het inlogscherm. De inloggegevens voor de ClubApp en de site zijn hetzelfde.

Inschrijven

Contact

Nienke Berens & Jose Middeldorp
[email protected] 

Reglement

 1. De wedstrijden worden gespeeld van 19.00-22.00. Hierdoor is er na afloop nog tijd/ruimte voor een drankje en ‘’evaluaties’’
 2. Bij aanvang starten de teams die voorheen hebben meegespeeld in omgekeerde volgorde: dus het team dat het hoogst is geëindigd start in poule 4 en het team dat het laagst is geëindigd start in poule 1.
 3. Teams die zich nieuw aanmelden worden naar geschatte speelsterkte ingedeeld.
 4. Per speelavond promoveert of degradeert er 1 team.
 5. De inschrijving sluit wanneer er 16 teams aangemeld zijn.
 6. Wie zich later aanmeldt wordt op de reserve/invallijst geplaatst, en ervaring leert dat er vaak genoeg invallers nodig zijn.
 7. Men regelt zelf invallers van gelijke sterkte, zoveel mogelijk dus vanuit de reservelijst.

Puntentelling

2 punten voor een gewonnen wedstrijd, 1 punt voor een gelijke stand en het saldo van de gewonnen minus verloren games van de 2 gespeelde wedstrijden op een avond tellen mee voor zowel de poule-indeling voor de eerst volgende speelavond en op de eindranglijst. De kunst is uiteraard om zo lang mogelijk in poule 1 te blijven of daar naar toe te promoveren. Doordat de winnaars in een poule promoveren naar een hogere poule (vandaar de naam “laddercompetitie”) en de verliezers een poule zakken speelt op een gegeven moment ieder team ongeveer tegen teams van gelijke sterkte.