De Zoetermeerse Zomerladder 2019

25 mei 2019


In de maanden juni/juli en september 2019 organiseert tennisvereniging ALTV Zoetermeer in samenwerking met Buytenwegh, Seghwaert en Dekker voor het eerst de Zoetermeerse Zomerladder 8/9. Het doel van de zomerladder is om spelers die net zijn begonnen met tennissen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het spelen van wedstrijden. Plezier staat voorop!

De opzet is eenvoudig. Verspreid over acht speeldagen is het mogelijk om je als speler (17+) met speelsterkte 8 of 9 in te schrijven in de herendubbel, damesdubbel of gemengd dubbel. Dit kan met een partner of individueel (dan zoeken wij een leuk tennismaatje voor je). Iedere wedstrijd duurt 45 minuten (inclusief inspelen) en je speelt 2 wedstrijden per speeldag. Een gewonnen wedstrijd levert voor beide spelers 2 punten op. Wordt er gelijk gespeeld, dan verdienen alle spelers van beide teams 1 punt. Een verloren partij levert geen punten op. Bij de indeling wordt rekening gehouden met het aantal behaalde punten, zodat je zo veel mogelijk tegen even sterke tegenstanders zult spelen.

Omdat het bij de zomerladder gaat om plezier en kennismaken met tennis en andere spelers, zijn er geen prijzen te winnen. Wel houden wij bij hoe iedere individuele speler heeft gespeeld en maken wij aan het einde van de maand een winnaar bekend in iedere categorie die zich dan de Zomerladderkampioen van die categorie mag noemen!

De zomerladder zal in juni 2019 worden gespeeld op de volgende dagen:

  • Op 16 juni 2019 bij Tennisvereniging Seghwaert vanaf 16:00 uur
  • Op 23 juni 2019 bij Tennisvereniging Dekker vanaf 11:00 uur
  • Op 30 juni 2019 bij Tennisvereniging Buytenwegh vanaf 13:00 uur
  • Op 6 juli 2019 bij Tennisvereniging ALTV vanaf 12:00 uur

Informatie over de speeldagen in september volgt later.

Inschrijven kan per speeldag, dus het is niet verplicht om iedere dag mee te doen. Inschrijven kan tot één week voor de betreffende speeldag en deelnemen kost € 5,- per keer (met pin te betalen op de speeldag zelf). Voor dat geld speel je niet alleen twee wedstrijden, maar word je ook getrakteerd op een hapje en een drankje. Omdat iedere vereniging een beperkt aantal banen beschikbaar kan stellen, kan ook maar een beperkt aantal spelers per speeldag deelnemen. Schrijf je dus snel in, want vol is vol!

Inschrijven kan per e-mail via [email protected] onder vermelding van voor- en achternaam, telefoonnummer, naam van je vereniging, speeldag(en) en niveau (8 of 9).

Nieuwscategorieën