Nieuws van de halcommissie

03 augustus 2020


Het is nog hartje zomer, maar de halcommissie en het bestuur hebben al volop overleg gehad over het winterseizoen 2020-2021.

Het plan is om eind oktober de hal op te zetten en begin april weer neer te halen. Dat is later dan gebruikelijk. We hebben hiervoor de volgende redenen:

  • De KNLTB competitie kan in zijn geheel op alle buitenbanen gespeeld worden.
  • We bieden onze leden langer de gelegenheid om op alle banen buiten te kunnen tennissen.
  • We creëren op deze manier wat extra tijd om de ontwikkelingen en onderzoeken met betrekking tot het coronavirus te volgen.   

Uiteraard is de gezondheid van onze leden prioriteit nummer 1 en willen we gezondheidsrisico’s zo veel mogelijk uitsluiten. Daarom hebben we o.a. overleg met Poly-Ned (de bouwer van de hal) over de situatie t.a.v. de luchtcirculatie. Daaruit is gebleken, dat als de verwarming in de hal niet aanstaat de ventilatie op zijn best is. Met de verwarming aan circuleert de lucht, en dat geeft geen optimale ventilatie.

Op basis van wat we nu weten, hebben het bestuur en de halcommissie besloten de verwarming in de hal niet aan te zetten teneinde de best mogelijke ventilatie te garanderen. Ook proberen we extra ventilatiebuizen in de hoeken aan te brengen om nog meer frisse lucht de hal in te krijgen.

Verder staan de flesjes handgel uiteraard prominent opgesteld bij de draaideuren. We zijn er van overtuigd dat we op deze manier een omgeving creëren om veilig in te tennissen.

Dit betekent voor de huurders van de hal wel dat het een stuk kouder kan zijn dan gebruikelijk. Oftewel, wat warmer aankleden en dan kan je nog steeds droog en windvrij in de hal spelen.

Onder normale omstandigheden hadden we de tarieven verhoogd om te compenseren voor de lagere inkomsten van de kortere verhuurperiode. Er is nu echter besloten de uurtarieven gelijk te houden aan die van vorig jaar. Contractprijzen vallen uiteraard lager uit aangezien het een korter seizoen is.

Contractanten kunnen binnenkort de gebruikelijke uitnodiging van de halcommissie tegemoet zien om zich voor het komende seizoen weer in te schrijven.

De datum voor opbouw staat (ijs en weder dienende) op dinsdag 27 oktober. Noteer het vast in je agenda!

Nieuwscategorieën