Padel

Padel is een slimme combinatie tussen tennis en squash. Het is uitdagend, leuk en bovendien snel en makkelijk te leren. Je speelt het twee tegen twee op een relatief kleine baan van 10 bij 20 meter, met eromheen glazen wanden, die ook gebruikt mogen worden om de bal over het net te slaan. Je speelt het met speciale rackets en ballen en de regels zijn vrijwel hetzelfde als bij tennis.

Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld en is in Nederland en elders in Europa aan een grote opmars bezig. Landen waar nu volop padelbanen liggen zijn Spanje (bakermat), Frankrijk, Italië, Portugal, België, Duitsland en Zweden. In Nederland zijn er nu op op steeds meer locaties padelbanen te vinden.

Vanaf juni 2016 beschikte ALTV als eerste tennisvereniging in Zoetermeer over een padelbaan.

Voor wie

Alle reguliere leden kunnen de padelbaan gewoon afhangen zoals dat ook kan met een tennisbaan. Naast het reguliere lidmaatschap kent ALTV ook een speciaal padellidmaatschap. Rackets en ballen kun je huren aan de bar. Ook niet-leden kunnen gebruik maken van de padelbaan als zij door een lid worden geïntroduceerd. Introducees betalen, net als bij het gebruik van een tennisbaan, een bedrag van € 6,00 (seniorlid) of € 4,00 (jeugdlid) per uur, dat zij vooraf af kunnen rekenen aan de bar.

Verhuur aan niet-leden

Ook als niet-lid kun je, zonder geïntroduceerd te worden, enkele keren de baan huren om te bekijken of je het leuk vindt. Ook een clinic of les is dan mogelijk. Padelrackets en -ballen zijn aan de bar te huur voor €5 per persoon.

Bel tussen 9 en 12 uur naar 079-3163469 om een padelbaan te reserveren.

Lessen

De afgelopen jaren is het geven van (proef)padellessen positief ontvangen. Het uitleggen van de spelregels (voor zover nog niet bekend), de basisbeginselen onder de knie krijgen en dan snel spelen in een groepje van vier levert al meteen mooie rally’s op. Meld je via [email protected]com aan voor een of meerdere padellessen. Maak er gebruik van, want des te sneller krijg je padel onder knie en ervaar je hoe leuk deze sport is.

Alles over padel op de KNLTB-site