Padel

Padel De nieuwe padelbanen zijn geopend! Sinds 24 dec 2022 zijn onze nieuwe padelbanen in gebruik genomen.

Alle reguliere leden kunnen de padelbaan gewoon afhangen zoals dat ook kan met een tennisbaan buiten.  

Introducees: Leden kunnen niet-leden introduceren om gebruik te maken van de padelbanen. Tijdens het afhangen van de padelbaan kun je de introducee(s) toevoegen. Hiervoor wordt een bedrag van € 6,00 per uur in rekening gebracht. Dit kan tijdens het reserveren door het reguliere lid via ideal betaald kan worden.  

Whatsapp groepen : De padelcommissie heeft 2 whatsappgroepen gemaakt om zo makkelijk met elkaar af te spreken om te padellen. Via onderstaande links kunt u uzelf daaraan toevoegen.

Link voor App groep beginners:
Link voor App groep gevorderden:
 
Meet & play: De padelbanen zijn ook beschikbaar om via meet & play gehuurd te worden. De kosten hiervoor zijn 20 euro per baan per uur. Klik hier om een baan via meet & play te boeken.

Huur een padelbaan artikel in het Streekblad Zoetermeer

Huur van rackets en ballen Padelrackets en -ballen zijn aan de bar te huur voor €5 per persoon.  

Lidmaatschap. Naast het reguliere tennis & padellidmaatschap kent ALTV ook een speciaal padellidmaatschap. Dit is iets goedkoper en Hiermee kan alleen maar op de padelbanen worden gespeeld.

Word nu lid bij ALTV. Je kan het hele jaar padellen voor 120 euro (jeugd voor 80 euro)

Lidmaatschappen

Lessen De afgelopen jaren is het geven van padellessen positief ontvangen. Het uitleggen van de spelregels (voor zover nog niet bekend), de basisbeginselen onder de knie krijgen en dan snel spelen in een groepje van vier levert al meteen mooie rally’s op. Meld je via [email protected] aan voor een of meerdere padellessen. Maak er gebruik van, want des te sneller krijg je padel onder knie en ervaar je hoe leuk deze sport is.  

Hieronder de link van de tennis en padelschool Together.

Padellessen

Korte uitleg padel: Padel is een slimme combinatie tussen tennis en squash. Het is uitdagend, leuk en bovendien snel en makkelijk te leren. Je speelt het twee tegen twee op een relatief kleine baan van 10 bij 20 meter, met eromheen glazen wanden, die ook gebruikt mogen worden om de bal over het net te slaan. Je speelt het met speciale rackets en ballen en de regels zijn vrijwel hetzelfde als bij tennis.  

Padel spelregels video

Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld en is in Nederland en elders in Europa aan een grote opmars bezig. Landen waar nu volop padelbanen liggen zijn Spanje (bakermat), Frankrijk, Italië, Portugal, België, Duitsland en Zweden. In Nederland zijn er nu op op steeds meer locaties padelbanen te vinden.   

Alles over padel op de KNLTB-site